Унгарският премиер Виктор Орбан пристигна тази сутрин в Киев за разговори с

...
Унгарският премиер Виктор Орбан пристигна тази сутрин в Киев за разговори с
Коментари Харесай

Виктор Орбан пристигна в Киев за разговори със Зеленски

Унгарският премиер Виктор Орбан пристигна тази заран в Киев за диалози с украинския президент Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс, като се базира на пресслужбата на Орбан.

Орбан, който подлага на критика западната военна помощ за Украйна, идва в Киев ден след като Унгария пое ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз.

" Най-важната тематика на диалозите ще бъде шансът за реализиране на мир ", сподели ръководителят на пресслужбата на Орбан Берталан Хаваш в имейл до Ройтерс. По думите на Хаваш унгарският министър председател и украинският президент ще обсъдят също връзките сред страните си.

Орбан, който съгласно Ройтерс е най-близкият съюзник на съветския президент Владимир Путин сред водачите от Европейски Съюз, постоянно се опълчва на самодейностите на Европейски Съюз в поддръжка на Украйна.

Миналата година Орбан сподели на Путин, че Унгария в никакъв случай не е желала опълчване с Русия. В началото на тази година на водачите от Европейски Съюз им лиши седмици да преодолеят ветото на унгарския премиер върху помощ за Украйна в размер от 50 милиарда евро.

Миналата седмица Европейски Съюз стартира договаряния за участие с Украйна, като по този метод изрази политическата си поддръжка за Киев на фона на продължаващата война на Русия против Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР